Немате ставки во вашата кошничка.
Затвори
Filters
Пребарување

Политика за колачиња

Magnetik.mk користи колачиња и други механизми за собирање на лични податоци.

Колачињата (cookies) се мали текстуални фајлови кои, доколку се согласите на тоа, веб страницата ги испраќа до вашиот уред од кој пристапувате на magnetik.mk и ги зачувува таму со цел да собере одредени податоци кои потоа ги користиме за да го подобриме вашето корисничко искуство, страницата да го запамети вашиот избор при купувањето, да ве опслужиме со маркетинг материјали и огласи кои се од ваш интерес, и други цели.

Од другите механизми за собирање на лични податоци, оваа веб страница користи пиксели (pixels), кои се мали слики кои се поставуваат на веб страницата и овозможуваат следење на вашата активност на неа.

Оваа политика за колачиња има за цел да ве информира за колачињата и другите механизми за собирање на лични податоци кои оваа веб страница го користи. Врз основа на овие информации можете да донесете информирана одлука за тоа дали ќе дадете согласност да го користиме истите.

Magnetik.mk ги користи следните типови на колачиња:

 • Суштински колачиња
 • Колачиња за функционалност

 • Колачиња за аналитика и статистика

 • Колачиња за маркетинг и огласување

 • Колачиња на социјални мрежи

Овие колачиња го подобруваат вашето корисничко искуство на magnetik.mk, но не се суштински за функционирањето на веб сајтот. Поради тоа ги користиме само доколку добиеме ваша согласност за тоа.

Ги користиме следните колачиња за функционалност на веб страницата:

Nop.Customer

Суштински колачиња

Суштинските колачиња се неопходни за нормално функционирање на веб страницата. Без нив фунцкионирањето на веб страницата би било невозможно. Овие колачиња овозможуваат навигација по веб страната и слично.

Важечките прописи од областа на заштитата на личните податоци овозможуваат да го користиме овие колачиња без ваша согласност затоа што тоа е во ваш најдобар интерес.

Колачиња за аналитика и статистика

Колачињата за аналитика и статистика ни даваат информации во врска со вашето користење на magnetik.mk. Информациите кои ги добиваме од овие колачиња ни кажуваат колку посети сме имале не веб страницата, кои страници биле најпосетени, кои се демографските карактеристики на корисниците, каде живеат, и слично.

Аналитичките колачиња ни даваат само збирни податоци, што значи дека ние не можеме да видиме дали токму вие сте биле на веб страницата или не. Сепак, алатки кои ги обработуваат таквите податоци ја користат IP адресата на корисникот, која претставува личен податок, поради што ги користиме само ако дадете согласност за тоа.

Доколку не дадете согласност за овие колачиња, тогаш ги користиме истите обработувачи на податоци, но без да обработиме каков било ваш личен податок.

Ги користиме следните колачиња за аналитика и статистика:

 • _ga

 • _gid

 • _gat_gtag_UA_89502

Колачиња за маркетинг и огласување

Колачињата и другите механизми за собирање на лични податоци ги користиме само по ваша претходна согласност. Овие колачиња ја следат вашата активност по различни веб страници на интернет, ги анализираат вашите интереси и ни овозможуваат да ви прикажеме интернет огласи кои се релевантни за вас и може да ве интересираат.

На пример, овие колачиња можат да забележат дека сакате да купите кошула, а потоа ни овозможуваат да ви прикажеме оглас за кошула каква што барате.

Ги користиме следните колачиња и други механизми за собирање на лични податоци:

 • _fbp

 • fr

 • sb

 • wd

 • datr

Колачиња на социјални мрежи

Овие колачиња овозможуваат социјалните мрежи да ја регистрираат вашата активност кога ги користите копчињата за споделување на социјалните мрежи инсталирани на magnetik.mk.

Го користиме следните колачиња за социјални мрежи:

 • Nop.Customer

Колачиња кои потврдуваат дека сте вистинска личност

Веб страниците како magnetik.mk често пати се цел на напади на ботови и на друг тип на напади, поради што неопходно е во одредени случаи да обработиме ваши лични податоци со цел да потврдиме дека сте вистинска личност, а не бот.

Ги користиме следните колачиња за оваа цел:

_grecaptcha

Бришење или оневозможување на колачињата

Вашиот веб прелистувач (web browser) овозможува да ги избришете или оневозможите користењето на колачињата. Пред да го сторите тоа, имајте предвид дека таквото бришење или оневозможување може да предизвика одредени нефунцкионалности или пониско ниво на корисничкото искуство доколку претходно сте се согласиле на користењето на такви колачиња.

На линковите во продолжение се достапни процедурите за бришење или оневозможување на колачиња преку најпопуларните веб прелистувачи:

Chrome

Firefox

Edge

Opera

Safari

Samsung

Brave

Измени на политиката за колачиња

Го задржуваме правото во секое време да направиме измени на оваа политика за колачиња. Таа има за цел да ве информира за нашите активности во врска со собирањето и обработката на вашите лични податоци преку користење на колачиња и други механизми за собирање на лични податоци, така што мора да се менува како што ќе се менуваат и нашите активности.

Контакт

За какви било прашања во врска со оваа политика за колачиња контактирајте не на onlinestore@magnetik.com.mk.

 

banner