Немате ставки во вашата кошничка.
Затвори
Filters
Пребарување

Замена или рефундација на производи

ЗАМЕНА ИЛИ РЕФУНДАЦИЈА НА ПРОИЗВОДИ

РОК ЗА ЗАМЕНА ИЛИ РЕФУНДАЦИЈА
Процедурата за замена или рефундација на производи купувачот може да ја започне најдоцна во рок од 15 дена од прием на производот. 

ПРАВИЛА ЗА ЗАМЕНА

Доколку по прием на нарачаниот производ заклучивте дека сакате да го замените за друга големина или друг производ за ист или повисок износ, Ве молиме да не контактирате на е-маил адресата onlinestore@magnetik.com.mk

Неопходно е да ни го испратите бројот на фактурата/испратница или бројот на Вашата нарачка за да Ве известиме каде артиклот треба да биде вратен.

Можете да го вратите преку било која карго служба или директно во продажниот салон од каде што е испратен.
* (трошокот и одговорноста за враќање на нарачката е на сметка на купувачот)
За замена треба да ни го кажете и кодот на производот и големината која Ви одговара на производот кој сакате, за да ви биде испратен како замена.

Производот мора да бидe неоштетен и спакуван во неговото оригинално пакување со етикета и фактура.

По прием на производот, ќе се утврди дали производот е во правилна состојба и неоштетен. Доколку се утврди дека настанало оштетување на производот по вина на купувачот, ќе биде одбиена замената и производот ќе биде вратен на купувачот на негов трошок.

Без претходна комуникација и договор со операторите во Онлајн продавница, кој е наведен погоре, не можете самоиницијативно да правите замена во малопродажните објекти на нарачаниот производ.

Нарачаниот производ не може да се менува доколку истиот е носен.


* ЗА СЕКОЈА ЗАМЕНА НА ПРОИЗВОДИ КАДЕ ШТО ВКУПНАТА ВРЕДНОСТ Е ПОМАЛА ОД 3000 ДЕНАРИ, СЕ ДОПЛАЌА 160 ДЕНАРИ ЗА ДОСТАВА.

НАПОМЕНА:

Со потврда на нарачката, со клик на копчето ПОТВРДИ, се согласувате со условите за замена на поголем производ и замена на производот со друг.

ПРАВИЛА ЗА РЕФУНДАЦИЈА

Доколку по прием на нарачаниот производ заклучивте дека сакате да вратите и да Ви бидат рефундирани средствата, Ве молиме да не контактирате на е-маил адресата onlinestore@magnetik.com.mk

Неопходно е да ни го испратите бројот на фактурата/испратница или бројот на Вашата нарачка за да Ве известиме каде артиклот треба да биде вратен.
Можете да го вратите преку било која карго служба или директно во продажниот салон од каде што е испратен.
 *(трошокот и одговорноста за враќање на нарачката е на сметка на купувачот)
За рефундација, треба да ни ја испратите Вашата трансакциска сметка за процесот да биде започнат кога ќе биде вратен артиклот во продажниот салон.

Производот мора да бидe неоштетен и спакуван во неговото оригинално пакување со етикета и фактура.

По прием на производот, ќе се утврди дали производот е во правилна состојба и неоштетен. Доколку се утврди дека настанало оштетување на производот по вина на купувачот, ќе биде одбиена замената и производот ќе биде вратен на купувачот на негов трошок.

Без претходна комуникација и договор со операторите во Онлајн продавница, кој е наведен погоре, не можете самоиницијативно да правите замена во малопродажните објекти на нарачаниот производ.

Нарачаниот производ не може да се врати доколку истиот е носен.

Во случај на враќање на роба или поврат на средства на купувач кој претходно платил со некоја од платежните картички, дел или во целост, а без оглед на причината за враќање, Magnetik Online Shop има обврска враќањето на средства да го изврши исклучиво преку VISA, EC/MC и Maestro, што значи дека банката на барање на продавачот ќе изврши поврат на средствата на сметката на корисникот на картичката. Доколку производот бил платен во готово по испорака, рефундацијата се врши на трансакциската сметка на купувачот. Целокупната процедура за рефундација може да трае до 14 дена.

НАПОМЕНА:

Со потврда на нарачката, со клик на копчето ПОТВРДИ, се согласувате со условите за рефундација на средства.

banner